Η δράση στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Στη διάρκεια της προετοιμασίας αυτής της έκθεσης γεννήθηκαν πολλά ερωτήματα, για το κόσμημα αυτό καθαυτό, για το φορέσιμο ή μη του σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος, για τη σχέση του με τον δημιουργό του αλλά και αυτόν που επιλέγει να το φορέσει. Καθώς προχωρούσαμε στον σχεδιασμό του στησίματος αλλά και των παράλληλων δράσεων σκεφτήκαμε πως θα είχε ενδιαφέρον να επικοινωνήσουμε αυτό που κάνουμε και έξω από τα ‘οριοθετημένα’ πλαίσια μιας Έκθεσης.

Drasi_Monastiraki   Drasi_Monastiraki   Drasi_Monastiraki

     Drasi_Monastiraki  Drasi_Monastiraki

Αποφασίσαμε, λοιπόν, να εκθέσουμε κάποια από τα κοσμήματά μας σε κοινή θέα στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και να συνομιλήσουμε γι’ αυτά με τους περαστικούς. Να τους δώσουμε την ευκαιρία να τα φορέσουν, να τα επεξεργαστούν, να αναρωτηθούν σχετικά, να μας πουν την άποψή τους

Drasi_Monastiraki   Drasi_Monastiraki    Drasi_Monastiraki

Η εμπειρία ήταν εξαιρετική! Άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου κοντοστάθηκαν και συνομίλησαν μαζί μας, άγγιξαν και φόρεσαν τα κοσμήματά μας, ξαφνιάστηκαν και προβληματίστηκαν. Δεν ήταν όλοι θετικοί, κάποιοι απ’ αυτούς φάνηκε να μην είναι καθόλου εξοικειωμένοι μ’ αυτά που έβλεπαν, κάποιοι μας δήλωσαν ευθέως ότι αυτού του είδους το κόσμημα δεν τους αφορά. Οι περισσότεροι, όμως, μετά από μια αρχική ίσως έκπληξη, έδειξαν να το χαίρονται ιδιαιτέρως.

Drasi_Monastiraki

   Drasi_Monastiraki
Οι ερωτήσεις που μας έθεσαν ήταν πολλές, η περιέργεια μεγάλη, τα σχόλια και οι παρατηρήσεις πολύ ενδιαφέρουσες. Oι απόψεις που ανταλλάξαμε οδήγησαν, μάλιστα, και τον δικό μας προβληματισμό ένα βήμα παραπέρα.                                                                                                         

                   ORE_8996   ORE_8982

Drasi_Monastiraki
 Ο στόχος μας δεν ήταν να καταλήξουμε σε εύκολα συμπεράσματα, ούτε βιαστήκαμε να χαρούμε επειδή οι περισσότεροι από τους περαστικούς δήλωσαν ότι τους άρεσαν τα κοσμήματα που είδαν και φόρεσαν. Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να επικοινωνήσουμε τη δουλειά μας και να συζητήσουμε γι’ αυτήν.
ORE_9031
Το ίδιο θέλουμε να γίνει και με την Έκθεσή μας που δεν έχει έτοιμες απαντήσεις αλλά θέτει ερωτήματα ώστε να αρχίσει η συζήτηση, έχει πολλούς δημιουργούς και πολλά κοσμήματα, ώστε να γίνει αυτή η συζήτηση ενδιαφέρουσα. Επιθυμία μας είναι να σας ξεναγήσουμε στον γοητευτικό κόσμο του σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος, έτσι όπως τον ζούμε όσοι συμμετέχουμε και δημιουργούμε εδώ.
* Φωτογραφίες: Ορέστης Ροβάκης 
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s